Delen!

Autolease Groningen

International Car Lease Holding, eigendom van de heren Berkhof (Van Mossel Groep) en Mandemakers (Mandemakers Groep), heeft Autolease Groningen en Lease Quality overgenomen. Door deze overname breidt International Car Lease Holding, bestaande uit DirectLease, J&T Autolease, ProfiLease, V&M Leasing, Van Mossel Leasing en Van Mossel Shortlease & Rent haar vloot uit tot ruim 42.000 voertuigen. Na de overname zullen alle 28 medewerkers in dienst blijven.

Autolease Groningen en Lease Quality, met vestigingen in Groningen, Assen en Leeuwarden, richten zich als universele leasemaatschappij met name op het verzorgingsgebied Groningen, Friesland en Drenthe. De koopovereenkomst is op 19 februari getekend, de overdracht zal plaatsvinden in maart 2016. Autolease Groningen en Lease Quality zullen als onderdeel van de joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep hun huidige bedrijfsactiviteiten decentraal voortzetten, ook de backoffice activiteiten zullen lokaal worden uitgevoerd.

Krachtenbundeling en synergie

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: “Door de toevoeging van Autolease Groningen en Lease Quality aan ons leasebedrijf breiden we niet alleen onze bestaande vloot verder uit. Als ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling, waarbij we graag dichtbij onze klanten staan. Autolease Groningen voegt kennis en expertise toe aan ons bedrijf over de specifieke Noordelijke provincies van ons land.” Beide aandeelhouders van Autolease Groningen en Lease Quality, Luurt Pieter van der Molen en Leon van der Meer, onderschrijven de krachtenbundeling: “Wij zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf door deze overname nog sneller en flexibeler kan inspelen op klantwensen. Er is duidelijk sprake van een grote synergie. We blijven onze klanten onveranderd de betrouwbaarheid bieden die ze van ons gewend zijn, maar kunnen dit nu doen in combinatie met de inkoopkracht en schaalvoordelen van de Groep”.

Over Autolease Groningen en LeaseQuality

Autolease Groningen is een universele leasemaatschappij, met de kernwaarden Persoonlijk, Flexibel en Professioneel. Het bedrijf is opgericht in 1987 door Van der Molen Opel en is als eerste leasemaatschappij in Nederland gestart met het product Shortlease. Sinds 2004 staat Autolease Groningen onder leiding van Luurt Pieter van der Molen en Léon van der Meer. In 2012 is Lease Quality Assen overgenomen en twee jaar later is de vestiging Lease Quality Leeuwarden geopend. Het totale wagenpark omvat zo’n 4.400 voertuigen.

Over Van Mossel Groep

International Car Lease Holding, behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt deel uit van de Van Mossel Groep. Van Mossel Groep is met ruim 1.000 werknemers in 65 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste en vooraanstaande Automotive bedrijven in Nederland. Persoonlijke aandacht en goede service zijn kenmerkend voor het familiebedrijf, dat haar klanten graag méér dan tevreden stelt. Door de continue schaalvergroting en een groot pakket aan producten en diensten, staat Van Mossel Groep sterk in de leasemarkt. Van Mossel Groep telt inmiddels 57 (dealer)vestigingen in Nederland, België en Duitsland die diverse automerken voeren, zoals Volkswagen, Audi, Opel, Ford, Peugeot, Kia, Jaguar en Land Rover. Van Mossel Groep exploiteert verder een drietal Mega Occasion Centra en heeft een eigen landelijk opererende keten van schadebedrijven. Daarnaast biedt de Groep diverse diensten onder één dak, zoals verzekeringen, financieringen, autoverhuur en leasing.

Over De Mandemakers Groep

De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een zeer succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet overstijgt de circa €1,4 miljard en de groep telt 5.500 medewerkers.

Aangenaam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Assistentiedienst088 044 4111

Telefoon050 313 9333